Slide Background
NOWOCZESNA SZKOŁA
DLA TWOJEGO DZIECKA!

W naszej szkole inwestujemy w nowoczesne technologie tworząc przestrzeń do nauki na miarę XXI wieku!

"Pracą dziecka jest zabawa. Dzieci uczą się poprzez wszystko, co robią."

Slide Background
STAWIAMY NA ROZWÓJ!
W naszej szkole ważne są DZIECI
- ich potrzeby, samopoczucie
i bezpieczeństwo!

Dbamy o sferę edukacyjną i relacje rówieśnicze!

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat."

jadłospis 1                  Dodaj nagłówek

06.05.2024 - 10.05.2024

PRZEDSZKOLE

 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:

Pieczywo mieszane, masło extra 82%, woda z sokiem, parówka na ciepło,ser żółty, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor, papryka.

Alergeny: laktoza,cytrusy, gluten.


Obiad:

Jarzynowa kartacze z mięsem, kompot z owoców, rzodkiewka do chrupania.

Alergeny: gluten, laktoza, soja.

Podwieczorek:

Kisiel owocowy, herbatniki, mix owoców i warzyw.

Alergeny: laktoza,gluten.

WTOREK

Śniadanie:

Pieczywo mieszane, masło extra 82%, woda z sokiem, mleko 3,2%, kasza manna, tost pszenny z dżemem, warzywa do chrupania.

Alergeny: laktoza,cytrusy, gluten.


Obiad:

Kartoflanka zabielana, spaghetti bolognese z warzywami, banan, kompot z

owoców. Alergeny: gluten, laktoza


Podwieczorek:

Bułeczka , masło extra 82%, kiełbasa, pomidor, ogórek, ser żółty.

Alergeny: orzechy, laktoza, gluten, kakao.

ŚRODA

Śniadanie

Herbatka owocowa, kawa zbożowa, pieczywo pszenne, masło extra 82%, szyneczka wiejska, ser żółty, papryka czerwona, sałata lodowa.

Alergeny:gluten, laktoza, soja


Obiad:

Zalewajka z kiełbasą, kopytka okroszone masełkiem i bulką tartą, kiwi, lemoniada.

Alergeny: gluten, laktoza, soja.


Podwieczorek

Ciasteczka zbożowe, kefir, marchewka tarta. Alergeny: laktoza, gluten.

CZWARTEK

Śniadanie:

Pieczywo pełnoziarniste, herbatka z cytryną, masło extra 82%,mleko 3,2%, jajecznica, ser żółty, szyneczka, ogórek kiszony.

Alergeny: laktoza, cytrusy, gluten


Obiad:

Zupa ryżowa, ziemniaki z koperkiem, pierś grillowana, surówka z kapusty czerwonej, woda z sokiem, jabłko.

Alergeny: laktoza, gluten,


Podwieczorek:

Jogurt owocowy, mix owoców i warzyw.

Alergeny: gluten, laktoza

PIĄTEK

Śniadanie:

Pieczywo mieszane, masło extra 82%, woda z cytryną i maliną, herbatka czarna, ser biały w plastrach, sałatka z tuńczyka pomidor, ogórek zielony,
sałata masłowa.

Alergeny: laktoza, cytrusy, gluten.


Obiad

Rosolnik, pierogi z truskawką polane słodka śmietanką 18%, kompot z owoców, mandarynka.

Alergeny: gluten, laktoza


Podwieczorek:

Drożdżówka z serem, mix owoców i warzyw.

Alergeny: gluten, laktoza,cytrusy

 

Szkola Podstawowa

PONIEDZIAŁEK

JARZYNOWA

 ALERGENY: GLUTEN, LAKTOZA, SOJA

WTOREK

SPAGHETTI BOLOGNESE

ALERGENY: GLUTEN, LAKTOZA, SOJA


ŚRODA

ZALEWAJKA Z KIEŁBASĄ

 ALERGENY: LAKTOZA,GLUTEN,SOJA.

CZWARTEK       

ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, PIERŚ GRILLOWANA, SURÓWKA Z KAPUSTY CZERWONEJ

ALERGENY: GLUTEN, LAKTOZA, SOJA

PIĄTEK      

PIEROGI Z TRUSKAWKĄ

ALERGENY: GLUTEN, LAKTOZA, SOJA

 

 

 UWAGA: W razie niedostępności, niektórych produktów jadłospis może ulec zmianie.
Do każdego obiadu dostępny jest kompot lub woda